El te i les seves propietats

El te va ser descobert a la Xina quan l’emperador Shen-Nung estava bullint aigua prop d’un arbre i unes quantes fulles van caure dins l’olla. Va ser llavors quan es va adonar que aquesta infusió tenia uns beneficis que no s’havien pensat fins llavors. El que de ben segur no serà un accident és que tu prenguis te i et trobis millor. Què té el te que ens fa sentir tan bé? És l’hora de saber-ho.

Hi ha moltes varietats de te i totes elles t’aporten alguna cosa que et pot ajudar tant en el teu dia a dia com a reforçar el teu organisme i a cuidar-lo. Segur que algun d’ells es convertirà en el teu preferit!

Te verd

És un gran antioxidant que ens ajuda a frenar el procés d’envelliment. A més a més, és depuratiu (ajuda a eliminar líquids) i molt digestiu, ajudant a reforçar les dietes per perdre pes. Reforça el sistema immunitari ajudant a protegir el cos de virus i infeccions gràcies al seu alt contingut en minerals, sodi, flúor i vitamines A, B i C. Tots aquests beneficis venen acompanyats d’una infusió suau i delicada amb molt poca teïna.

Te vermell

El te vermell (també anomenat Pu-Erh) té un gust molt característic: fort i terrós, la infusió adquireix una tonalitat fosca a causa del procés de fermentació al que es sotmet. Aquest processat el converteix en un excel·lent aliat per cremar greixos: 3 tasses diàries d’aquest te ens ajuden a eliminar i controlar millor els greixos del nostre cos i a disminuir els nivells de colesterol a la sang. A més a més, és diurètic i ideal per les digestions pesades!

Te negre

Entre les seves millors propietats, trobem un bon protector estomacal, antioxidants, és sadollant i baix en calories. De fet, durant molts anys va ser moneda de canvi pel seu alt valor. Entre tots els tes, és el que té un cos i un gust més intens i és el més estimulant a l’hora d’alliberar la teïna. Conté adobs i minerals, a més a més de vitamines i olis.

Te blanc

El te blanc és considerat el més refinat de tots: la seva infusió es fa només amb els brots més tendres i joves de la planta, on es concentra tota l’essència. Conté els antioxidants més potents que podem trobar a la natura juntament amb les vitamines E i C. En aquest sentit, té una composició semblant a la del te verd però multiplicada gràcies a la frescor dels brots infusionats. A més a més, conté la meitat de teïna que el te verd i causa un gran efecte diurètic.

Roiboos

Aquesta infusió no prové de la planta del te, pero ens aporta tants beneficis que s’ha buscat un lloc entre els imprescindibles infusionats. Té un alt contingut en vitamines i minerals, propietats digestives i relaxants i, al contrari que el te, no conté estimulants. Això el fa ideal per a moments de relaxació o com a alternativa per a ser consumida per nens, per moments de sensibilitat a la teïna i per a embarassades. Calma la set i es pot prendre tant fred com calent, amb o sense llet. L’has provat?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *