El pa de xapata

unnamedLa Xapata és un pa italià que vol dir literalment «pa de sabata». El seu nom prové de la seva forma: fet amb farina de blat, té una crosta molt cruixent i fina que cobreix una molla molt alveolada a causa de l’alta hidratació de la massa.

El resultat final és una peça allargada i aplanada amb les vores irregulars. El seu aspecte és doncs molt semblant al d’una sabata i el podràs trobar als nostres establiments en format gran per a fer-ne llesques per àpats de grups i mitjà i petit per a entrepans, canapès i tot tipus d’aperitius.

La seva forma la fa ideal per a fer entrepans, però també per a provar nous formats de presentació dels teus plats que despertin la teva creativitat i la curiositat del teu paladar i la dels teus convidats. La xapata és un pa amb una textura molt robusta que et permetrà utilitzar-la com a base de tot tipus de canapès i torrades.

No has de patir perquè no suporti algun aliment calent o perquè se’t foradi la crosta quan n’untes la base: aguanta tot el que et vingui de gust ficar-hi. Pots optar per fer les tradicionals espardenyes amb albergínia i pebrot escalivats, però també farà bona pinta acompanyada de formatge fresc d’untar i salmó fumat, pa amb tomàquet i una barreja de bolets saltejats o, fins i tot per postres, xocolata desfeta o crema de cacau amb fruites.

Sobre convinacions i gustos no hi ha res escrit, només et cal obrir el pa per la meitat i encetar la teva creativitat! Ens ensenyes quin paper té la xapata en les teves receptes? Si ens n’envies una fotografia, la publicarem!

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *