Com ensenyar als nens que l’escola és el pa de cada dia?

Imprimir

L’estiu és la millor època per un nen, però la resta de l’any té coses molt bones que de vegades costa que les vegin. Per tornar a agafar el ritme de les classes i que vagin a l’escola de bona gana us proposem tenir en compte aquestes indicacions:

  • Feu junts un llistat del que necessitarà cada dia i deixa que sigui ell el que es prepari la motxilla i se’n responsabilitzi.
  • Deixeu que trii l’activitat extraescolar que més li agradi, ja sigui musical, esportiva, lingüística o teatral. Si voleu que a més a més en faci alguna altra, que no sigui a contracor, i mai deixeu que els horaris siguin massa atapeïts. Els nens han de tenir temps per divertir-se tot l’any!
  • Els horaris d’estudi i tasques també són molt importants perquè aprenguin a organitzar el seu temps. Ajudeu-los a programar quant de temps necessitaran per a fer cada cosa i després amb el seu full de ruta podran espavilar-se sols.
  • Si el teu fill és dels que els costa arrancar, recordeu-li les coses bones que té durant el curs: veure els amics cada dia, fer l’extraescolar que més li agrada, aprendre coses noves, etc.
  • L’alimentació durant l’aprenentatge és encara més important. Procura que comencin les classes ben desperts havent fet un esmorzar amb cara i ulls. Pensa en que han de seguir agafant energies durant tot el dia i serà més fàcil si s’emporten un entrepà i unes galetes per esmorzar a mig matí i per berenar. Si dinen a l’escola, tingues en compte el menú de cada dia perquè al vespre tinguin a taula un plat diferent i així fer que la seva dieta sigui més equilibrada.
  • Anar a dormir a l’hora, llevar-se i ser puntual són els hàbits que a alguns els costa més recuperar. Ajuda’ls ensenyant-los que tots ho hem de fer i que seguir aquestes rutines els portarà a començar sempre el dia amb bon peu.

Un comentario en “Com ensenyar als nens que l’escola és el pa de cada dia?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *