El Bikini gratinat

BIKINI retallat

Saps d’on ve el bikini? A finals del segle XIX es van començar a servir els primers bikinis als esdeveniments esportius de Nova York, allà anomenats “ham and cheese sandwiches”. No és fins a principis del segle XX que arriba a Europa. El 1910 es comença a preparar als cafès francesos en la seva versió més cruixent, la croque monsieur. Als cafès espanyols va aconseguir la seva màxima popularitat cap als anys 30 i des de llavors allà s’anomena mixto. El nom que nosaltres li hem donat, bikini, és originari de la sala de concerts de Barcelona amb el mateix nom, on va ser un dels primers llocs on se’n feien habitualment. Com pots veure, aquest entrepà té tants noms com receptes!

El nostre bikini el preparem perquè sigui apte per a tots els paladars: és tendre i gustós! La seva peculiaritat més enllà d’un simple bikini de pa de motlle amb pernil dolç i formatge, és el seu gratinat. Cobert amb una capa groixuda de beixamel i tapada amb una altra dosi de formatge ratllat, els gratinem al forn perquè sigui molt més que l’apat salat de sempre!

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *